Duurzame inzetbaarheid

Falke & Verbaan beschouwt duurzame inzetbaarheid als een vorm van gedrag. Onder duurzame inzetbaarheid verstaan wij dat medewerkers gedurende hun hele loopbaan met de voortdurende veranderende organisatiecontext mee kunnen (kennis en vaardigheden), willen (motivatie) en mogen (faciliteiten binnen en buiten de organisatie). Dit vraagt om een stijl van leidinggeven die de medewerker motiveert, faciliteert en empowert. Met andere woorden: warme zakelijkheid.

Falke & Verbaan adviseert en ondersteunt u bij het vormgeven van uw duurzame inzetbaarheidsbeleid binnen de organisatie. Van visievorming tot de vertaling en implementatie in de praktijk. Het optimaliseren van de inzetbaarheid van het menselijk kapitaal is een proces dat kan worden geïllustreerd aan de hand van onze zogeheten ‘drie horizonnen-strategie’. Als eerst geven we prioriteit aan het verlagen van het verzuim en het vergroten van de directe inzetbaarheid. Vervolgens werken we met u samen om het beleid voor verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid te ontwikkelen of bestaand beleid uit te bouwen. Tot slot ligt de focus op verankering van het volledige verzuim en duurzame inzetbaarheidsbeleid voor de lange termijn. Met deze aanpak kunt u uw focus gaan verleggen van ad hoc verzuimmanagement en schadelastbeheersing, naar preventie en het verduurzamen van inzetbaarheid.

Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze consultants.