Masterclass Duurzame Inzetbaarheid

Donderdag 4 december jl. werd al weer de derde editie van de Masterclass Duurzame Inzetbaarheid verzorgd. Het ochtendprogramma werd verzorgd door Beate van der Heijden, hoogleraar Strategic Human Resource Management aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Op bevlogen wijze nam zij de deelnemers mee in de wereld van onderzoek naar de belangrijkste voorspellers en effecten van ‘DI’.

Zo blijkt uit onderzoek dat de leerwaarde van de functie en bevlogenheid de belangrijkste voorspellers zijn voor employability (één van de drie pijlers van duurzame inzetbaarheid). Ook liet zij de invloed van een open tijdperspectief zien.

Tijdens de lunch werden alle nieuwe inzichten enthousiast besproken en werd in de groep getoetst of de resultaten ook in deze setting golden.

Met de opgedane kennis en inzichten van de ochtend op zak startte het tweede gedeelte van de Masterclass. Elzy Verburg, senior consultant en trainer bij Falke en Verbaan, maakte de praktische vertaling naar de praktijk. Door kritische vragen te stellen en de dialoog met elkaar aan te gaan verkenden de aanwezigen hoe men concreet invulling kan geven aan een containerbegrip zoals duurzame inzetbaarheid. Hierbij kwamen o.a. de volgende belangrijke vraagstukken aan de orde:

  • Waar willen we eigenlijk naar toe als we het hebben over duurzame inzetbaarheid?
  • Hoe ziet dat er dan uit?
  • Hoe kun je medewerkers intrinsiek motiveren om in beweging te komen?
  • Welke informatie heb je dan van hen nodig?
  • En welke vragen horen daar bij?

De antwoorden op deze vragen zijn voor iedere organisatie en medewerkerpopulatie anders. Daarmee is een thema als duurzame inzetbaarheid altijd maatwerk. Falke & Verbaan denkt graag met u over de juiste aanpak voor uw organisatie. Ook daarbij stellen wij vooral kritische vragen en kijken we met u mee welke aanpak voor uw organisatie het meest effectief is.

Meer informatie of aanmeldmogelijkheid voor de eerstvolgende editie op 26 maart 2015 vindt u hier