Leidinggevenden Evean pakken verzuim aan

‘‘Snelheid en professionaliteit staan binnen Falke & Verbaan bovenaan, en dat wordt gewaardeerd”– Rob van Benthem – Evean

De heer van Benthem werkt al ruim 18 jaar bij Evean, in de laatste jaren in de rol van verzuimadviseur/casemanager. Als één van de eerste organisaties in Nederland hebben zij besloten om de medewerkers zelf te gaan begeleiden op het gebied van verzuim om zo het verzuimpercentage naar beneden te krijgen. “Wanneer je kijkt naar de zorgsector, zie je dat heel veel leidinggevenden toch op de stoel van de dokter gaan zitten, het pamper gehalte was toen heel hoog. Ook waren er een aantal jaren geleden nog voldoende  financiële middelen om het langdurig verzuim op te vangen, er was toen geen noodzaak om het verzuim naar beneden te krijgen, dit was één van de redenen dat het verzuim zo hoog was.

“Op een gegeven moment hebben we contact gezocht met Falke & Verbaan en zij hebben toen veel van onze leidinggevenden getraind. Tegenwoordig kijken we heel erg wat de medewerker nog wél kan, in plaats van wat de medewerker niet kan. In de trainingen van Falke & Verbaan werd gewerkt met acteurs, waarin leidinggevenden aan den lijve ondervonden hoe het is om de rol van de medewerker en vice versa te zitten.” En dat is volgens Van Benthem goud waard.

Inmiddels werkt Evean ook samen met Immediator. “De bedrijfsartsen die wij in huis hebben van Immediator zijn heel professioneel. Eén ervan is ook verzekeringsarts en doet een rechtenstudie, dus dat is hele nuttige kennis om in huis te hebben. Ik verwacht dan ook dat het ons binnen drie jaar lukt om het verzuim onder de 5% te krijgen.” Tot slot zegt Rob van Benthem: “Het fijne aan Falke & Verbaan en Immediator vind ik dat het laagdrempelig is. Als ik een probleem heb, dan zoek ik het contact op en dan weet ik van te voren dat er heel snel op geanticipeerd wordt en dat ik gewoon goed  geholpen word op een heel professionele manier. Dat vind ik zeker een kracht van de Falke & Verbaan Groep.”