Het Congres; People Analytics

| 02 april 2020   | De Landgoederij   | 12.30 – 17.00 uur   | € 395,- |

Gefaciliteerd door de alsmaar groeiende hoeveelheid beschikbare data, oftewel Big Data, proberen organisaties momenteel volop waardevolle inzichten uit de bijna oneindige hoeveelheid data te genereren. Een tijdje terug kopte het Financieel Dagblad: ‘Toekomstige HR-manager is datawetenschapper’. En inderdaad, menig HR-directeur voorspelt een veelbelovende toekomst voor People Analytics. Volgens steeds meer HR-denkers zal de opkomst van People Analytics de HR-functie zelfs fundamenteel doen veranderen. Niet verrassend dat veel organisatie de eerste stappen zetten in People Analytics. Overigens lang niet allemaal even succesvol… Hoog tijd daarom om tijdens ons congres op 2 april aanstaande nader kennis te maken met People Analytics.

Onze sprekers

Dr. Sjoerd van den Heuvel

Dr. Sjoerd van den Heuvel neemt je in deze interactieve sessie mee in de wondere wereld van People Analytics. Sjoerd is People Analytics lead en hogeschoolhoofddocent Arbeid & Organisatie aan Hogeschool Utrecht. Hij helpt organisaties bij het opzetten en uitvoeren van People Analytics activiteiten, en is een veel gevraagd spreker op nationale en internationale People Analytics congressen. Voor zijn werkzaamheden bij Hogeschool Utrecht werkte hij als senior management consultant bij Capgemini Consulting en PostNL, en als Universitair Docent bij de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Twente. Vanuit deze achtergrond begeeft hij zich in zijn onderzoek en onderwijs activiteiten continu op het grensvlak van wetenschap en de praktijk. Because that’s where the People Analytics magic happens!

Peter Olsthoorn

Peter Olsthoorn is freelance journalist die in alle landelijke kranten in Nederland soms publiceert, maar het meest schrijft voor Intermediair (www.intermediair.nl). Daarnaast verrichtte hij onderzoek naar Big Data voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en werkt aan een proefschrift over (alternatieven voor) de AVG.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie over het programma of schrijf je direct in.