Europese campagne PSA/stress op het werk in april van start

Stress op het werk is een belangrijke bron van verlies van arbeidsproductiviteit en gezondheidschade bij werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van EU-OSHA, het EU-agentschap voor Occupational Health and Safety. In april 2014 geeft minister Asscher het startsein voor een Europese campagne om stress op het werk tegen te gaan.

De analysemethodieken en de gedragsmatige aanpak van Falke & Verbaan helpt organisaties de medewerkers duurzaam in te zetten en de cultuur te veranderen. Daardoor zal bij de ervaren werkdruk en stress minder psychosociale arbeidsbelasting (PSA) veroorzaakt worden. Komende maanden kunt u meer nieuws van Falke & Verbaan verwachten omtrent dit thema.

Nederland speelt een grote rol in het EU-agentschap voor OSHA, gevestigd in Bilbao. In mei organiseert Falke & Verbaan een korte studiereis voor arbo- en HR-professionals naar de Spaanse stad, om kennis te maken met het belangrijke instituut dat grote invloed heeft op het arbobeleid in Europa en dus ook in Nederland. Dit is de derde studiereis die Falke & Verbaan organiseert, met als doel kennis te nemen van Europese ontwikkelingen die grote invloed zullen hebben op de wijze waarop de arbeidsgerelateerde zorg in de toekomst vorm gegeven zal worden. Resultaten van eerdere studiereizen naar Bremen en Kopenhagen kunt u lezen door op onderstaande links te klikken.

Studiereis Bremen
Studiereis Kopenhagen