Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX)

 

 

 

TNO Arbeid ontwikkelt voor het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) diverse gevalideerde instrumenten om op niveau van werkgever en medewerker inzicht te geven in de inzetbaarheid van mensen en de dialoog aan te gaan over duurzame inzetbaarheid.

 

Een van deze instrumenten in de Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX). Dit is een instrument dat medewerkers inzicht geeft in hun Gezondheid & Energie, Vakkennis & Vaardigheden, Motivatie & Betrokkenheid en Werk-Privé balans. Maar ook in competenties als Persoonlijk Leiderschap, Veranderbereidheid en Veerkracht. Daarnaast stimuleert de DIX medewerkers om actief met hun eigen aandachtspunten aan de slag te gaan door hen toegang te geven tot een portaal waar zij hun eigen actieplan(nen) in kunnen maken en verschillende verdiepende testjes kunnen doen.

 

Naast de DIX zijn er nog verschillende andere instrumenten die in het DIX portaal te vinden zijn. Zoals de Leiderschapsscan en de Cultuurscan voor organisaties.

 

Falke & Verbaan is één van de partners van het NPDI en zet het DIX portaal in bij organisaties. Het instrument sluit aan bij de gedragsmatige visie van Falke & Verbaan op duurzame inzetbaarheid en helpt om organisaties om inzicht te krijgen in de inzetbaarheid van mensen, in hoeverre de cultuur van de organisatie deze stimuleert en waar aangrijpingspunten liggen om de inzetbaarheid van mensen te verhogen.

 

Falke & Verbaan biedt als partner naast het instrument ook de volgende dienstverlening:

  • Strategisch advies rondom het thema Duurzame Inzetbaarheid;
  • Training voor leidinggevenden, zodat zij de dialoog met medewerkers over duurzame inzetbaarheid effectief kunnen voeren;
  • Workshops voor medewerkers om hen te ondersteunen actief aan de gang te gaan met hun eigen aandachtspunten.

 

Bekijk meer informatie over de DIX en praktijkvoorbeelden van organisaties die met de DIX werken via het NPDI. Deze link daarbij plaatsen: http://www.npdi.nl/praktijkvoorbeelden

 

Neem contact op met Falke & Verbaan voor meer informatie over het uitzetten van de DIX en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Contactpersoon: Larissa Kras, Consultant Falke & Verbaan

model