Keynote 4: Ziek worden van je werk (Florien Vaessen)

“Ziek worden van je werk. 1 op de 7 Nederlanders overkomt het, maar er rust nog altijd een taboe op. Terwijl er veel bekend is waar we allemaal ons voordeel mee zouden kunnen doen. Wat zijn bijvoorbeeld de waarschuwingssignalen, en wat kunnen werkgevers en werknemers doen om burn-out te voorkomen? Hoe kun je je als individu op een gezonde manier verhouden tot de steeds complexere en grotere omgevingen waarin we tegenwoordig werken? Hoe blijf je bevlogen? En hoe ga je na een burn-out weer gezond aan het werk?

Aan de hand van haar persoonlijke ervaring verdiepte Florien Vaessen (www.florienvaessen.nl) zich in het fenomeen burn-out. En concludeerde dat het een groot maatschappelijk vraagstuk is. Tijdens ons jubileumcongres deelt Florien haar persoonlijke verhaal en de nieuwste inzichten.  Daarbij geeft ze concrete handvatten voor werknemer én werkgever”.

 

Florien Vaessen, communicatiedeskundige en auteur van het boek Op de bank. Hoe ik ziek werd van mijn werk. 

 

Florien Vaessen werkte jarenlang in diverse managementfuncties op het hoofdkantoor van ABN AMRO. Tegenwoordig is zij werkzaam als zelfstandig adviseur op het gebied van marketing en communicatie. Vorig jaar verscheen haar eerste boek: ‘Op de bank. Hoe ik ziek werd van mijn werk. Net als een miljoen andere Nederlanders’. Ziek worden van je werk. Eén op de zeven werkende Nederlanders overkomt het, maar er rust nog altijd een taboe op. Het overkwam ook Florien. Op een ochtend stond ze klappertandend onder de douche. Op, uitgeput, helemaal leeg. Vanaf het moment dat ze ziek wordt, beziet ze alles wat ze altijd vanzelfsprekend vond met andere ogen. Als zoveel mensen ziek worden van hun werk, is dat dan nog wel een individueel probleem? Zijn de plekken waar we werken niet een maatje te groot geworden? En hoe kun je je als individu op een gezonde manier verhouden tot zo’n steeds complexere werkomgeving? Op de bank is een feest van herkenning voor iedereen die in een grote organisatie werkt. Of er (bijna) ziek van is geworden.