Workshop Train-de-Trainer: Het thema verzuim bespreken met je medewerkers
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

Workshop Train-de-Trainer: Het thema verzuim bespreken met je medewerkers

17-05-2021 15:22 - 16:22
Falke & Verbaan, Naarden Vesting
Address: Jan Massenstraat 26, 1411 RW Naarden, Nederland

Inleiding

Wil jij je medewerkers meenemen in de gedragsmatige visie op verzuim en ben je op zoek naar handvatten om dit zo effectief mogelijk te doen? Kom dan naar onze praktische workshop en je wordt in 1 ochtend/middag klaargestoomd voor de praktijk!

 

Wat houdt de workshop in?

Wat we vaak zien is dat medewerkers -van oudsher- gewend zijn om verzuim medisch te benaderen, waarbij uitspraken als “ziek is ziek” en “als ik ziek ben valt er niets te overleggen” geregeld voorkomen.

De praktijk wijst uit dat het dan soms lastig is om die mindset om te buigen naar “ziekte kan iedereen overkomen, maar verzuim gaat over keuzes en is altijd bespreekbaar of overleg je”.

 

Gedurende de workshop van één dagdeel ga je actief aan de slag met trainingstechnieken; middels interactieve opdrachten wordt geoefend met het overbrengen van de visie op verzuim, leren we je hoe om te gaan met (negatieve) reacties en technieken om het gesprek te bevorderen.  Daarbij zul je ervaren dat de technieken uit deze workshop ook toepasbaar zijn in andere situaties, zoals werkgroepen, presentaties en dergelijke.

 

Resultaat
Aan het einde van de ochtend/middag heb je voldoende kennis en handvatten om je medewerkers op een luchtige maar effectieve wijze mee te nemen in de gedragsmatige visie op verzuim.

 

Het programma

  • (Mogelijke) Opbouw van een medewerkerbijeenkomst
  • Het gebruiken van relevante modellen en gedragscodes
  • Hoe creëer je draagvlak bij de medewerkers?
  • Oefenen met het overbrengen van de visie
  • Oefenen met het omgaan met weerstand
  • Afronding

 

Doelgroep

Leidinggevenden en HR-Professionals

 

Over de trainer

Tom de Vries is als trainer en consultant werkzaam bij Falke & Verbaan. Hij heeft ruime ervaring met het geven van medewerkerbijeenkomsten op het gebied van verzuim en inzetbaarheid. Wil je vooraf even sparren of de workshop iets voor je is? Mail of bel hem gerust.

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-Blended-Learning

Perspectief op werken

Falke & Verbaan heeft in samenwerking met TNO een evidence based interventie ontwikkeld voor medewerkers die – om welke reden dan ook – langdurig verzuimen. Het belangrijkste doel is het duurzaam hervatten van arbeid.
De interventie “Perspectief op Werk(en)” is gebaseerd op bewezen effectieve methodiek van TNO die al ruim 20 jaar wordt ingezet om langdurig werklozen te bewegen en activeren richting werk. De methodiek sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Fishbein en Ajzen, wat de basis vormt van de gedragsmatige visie op verzuim (gedragsmodel).

Lees meer…

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…