Workshop Groepsdynamische Processen
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

Workshop Groepsdynamische Processen

17-05-2021 20:21 - 21:21
Falke & Verbaan, Naarden Vesting
Address: Jan Massenstraat 26, 1411 RW Naarden, Nederland

Als leidinggevende heb je te maken met externe en interne factoren die van invloed kunnen zijn op je team. Denk hierbij aan een reorganisatie, marktinvloeden, een nieuwe bedrijfskoers, veranderingen in de teamsamenstelling. Deze invloeden kunnen een groot effect hebben op de groepswerking en kunnen gepaard gaan met weerstand, conflicten en/of een onveilig gevoel. In de praktijk zien we ook teams die het ‘heft in eigen hand nemen’ als er veel wisselingen in het leidinggevend kader zijn geweest of als er enige tijd geen leidinggevende is geweest. De veiligheid wordt binnen het team gezocht en de leidinggevende staat erbuiten. Deze signalen en ontwikkelingen vragen om een gerichte aanpak van de leidinggevende. Door adequaat te anticiperen en in te spelen op de behoeftes uit het team, kun je het proces ombuigen ten gunste van een goed groepsklimaat en optimale teamperformance.

Maar hoe beïnvloed je dit groepsdynamische proces en hoe stuur je succesvol op gedrag binnen het team? In deze training krijg je inzicht in de groepswerking van jouw team en handvatten om gericht te kunnen inspelen op groepsgedrag. Je leert welke mogelijkheden er zijn om het groepsproces effectief te beïnvloeden.

 

Resultaten

  • Je kunt de verschillende fasen in groepsvorming onderscheiden
  • Je herkent groepswerking en groepsprocessen en weet hier effectief op in te spelen
  • Je weet wanneer je welke methode moet toepassen en wanneer je een interventie moet inzetten
  • Je beschikt over praktische vaardigheden om het groepsproces te beïnvloeden
  • Je weet jouw team betrokken en gemotiveerd te houden

 

Is deze workshop iets voor jou?

Ben je leidinggevende van één of meerdere teams en gemotiveerd om meer te leren over groepsdynamische processen? of heb je op een andere manier te maken met groepen en ben je nieuwsgierig geworden naar onze training? Dan nodigen wij je graag uit voor deze praktische workshop.

 

Het programma

Het programma van de workshop beslaat 1 dagdeel waarin we onder andere aandacht besteden aan de onderwerpen: groepsfasen, groepswerking, groepsprocessen, groepsgedrag, beïnvloedingsmogelijkheden, effectieve methoden en interventies.

 

Over de trainer

Onze trainers hebben een achtergrond in de psychologie en meerdere jaren ervaring met groepsdynamische processen in de profit en non-profit sector. Zij zijn energiek en dynamisch en in staat om creatief in te spelen op de klantbehoefte.

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-Blended-Learning

Perspectief op werken

Falke & Verbaan heeft in samenwerking met TNO een evidence based interventie ontwikkeld voor medewerkers die – om welke reden dan ook – langdurig verzuimen. Het belangrijkste doel is het duurzaam hervatten van arbeid.
De interventie “Perspectief op Werk(en)” is gebaseerd op bewezen effectieve methodiek van TNO die al ruim 20 jaar wordt ingezet om langdurig werklozen te bewegen en activeren richting werk. De methodiek sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Fishbein en Ajzen, wat de basis vormt van de gedragsmatige visie op verzuim (gedragsmodel).

Lees meer…

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…