Workshop De nieuwe Arbowet in de praktijk
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

Workshop De nieuwe Arbowet in de praktijk

17-05-2021 19:31 - 20:31

Hoe geeft u preventie praktische handvatten binnen uw eigen organisatie?

 

De nieuwe Arbowet is een feit en zal per 1 juli a.s. van kracht zijn. Het gevolg hiervan is dat de positie van de preventiemedewerker wordt versterkt, er komt een ‘second opinion’ voor het oordeel van de bedrijfsarts, een basiscontract voor Arbo dienstverlening wordt verplicht voor elke organisatie en er komen veel nieuwe preventieverplichtingen waar onder de ‘(arbo) jaarevaluatie’.

Deze wijzigingen zullen vooral invloed hebben voor de preventiemedewerker binnen uw organisatie en de manier waarop preventie binnen uw organisatie aandacht krijgt en vormgegeven wordt. Met name de verplichting een basiscontract af te sluiten voor de preventietaken, het toetsen van de RI&E, het aanbieden van een PAGO en preventie op de werkvloer, zal de aandacht die organisaties de komende jaren aan preventie schenken sterk veranderen.

 

Programma

Tijdens deze workshop gaan wij met u na hoe u kunt voldoen aan de nieuwe Arbowet maar vooral ook  dat de manier waarop u preventie vorm geeft, uw organisatie ook echt vooruit helpt. De volgende onderwerpen worden hierbij behandeld:

  • een nieuwe vorm van RI&E: de dynamische RI&E;
  • een nieuwe opzet voor het PAGO met meer inzicht voor u als werkgever;
  • meer inzicht in de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

 

Is deze workshop iets voor u?

Deze workshop is geschikt voor HR-medewerkers, preventiemedewerkers, adviseurs op het gebied van arbo- en gezondheidsmanagement.

 

Over de trainer

Huib Arts is arbeidshygiënist en directeur van Arboplaats. Daarnaast is hij bestuurslid bij NVvA (Nederlandse Vereniging van Arbeidshygiënisten), Stichting PPM (samenwerking BA&O, NVvA en NVVK) en Stichting BCD (certificering kerndeskundigen). Tevens is projectdirecteur voor de kennisdossiers en richtlijnen die door de BA&O, NVAB, NVvA en NVVK gemaakt zijn (www.arbokennisnet.nl).

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-Blended-Learning

Perspectief op werken

Falke & Verbaan heeft in samenwerking met TNO een evidence based interventie ontwikkeld voor medewerkers die – om welke reden dan ook – langdurig verzuimen. Het belangrijkste doel is het duurzaam hervatten van arbeid.
De interventie “Perspectief op Werk(en)” is gebaseerd op bewezen effectieve methodiek van TNO die al ruim 20 jaar wordt ingezet om langdurig werklozen te bewegen en activeren richting werk. De methodiek sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Fishbein en Ajzen, wat de basis vormt van de gedragsmatige visie op verzuim (gedragsmodel).

Lees meer…

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…