Masterclass Re-integratiekunde: De theorie en de praktijk (3 dagen)
 • 25 jaar ervaring
 • Deelnemers per jaar: 9436
 • Top professionals

Masterclass Re-integratiekunde: De theorie en de praktijk (3 dagen)

01-08-2018 Gehele dag

Masterclass Re-integratiekunde: De theorie en de praktijk (3 dagen)

U bent in uw rol aanspreekpunt voor ziekteverzuim en re-integratie. In uw speelveld adviseert u uw organisatie dagelijks over de te volgen stappen in het re-integratieproces en de daarbij horende toetsing door het UWV. U heeft echter behoefte aan een verdere verdieping van uw kennis.

Welke stappen moet u ondernemen na 104 weken verzuim en met welk actieplan kunt u  schadelast beperken en voorkomen ? Wat adviseert u de werkgever bij complex verzuim, rekening houdend met de verschillende aspecten die hierop van toepassing zijn?

Uw resultaat

Na afronding van deze interessante training;

 • Adviseert u de organisatie omtrent de te volgen processtappen en
  vastlegging bij re-integratie, rekening houdend met de toetsing door het
  UWV;
 • Analyseert u het proces van re-integratie en adviseert u de organisatie
  over spoor 1 en 2;
 • Adviseert u de organisatie bij een negatieve UWV toets;
 • Geeft u aan welk proces doorlopen moet worden bij complex verzuim,
  rekening houdend met alle facetten die hierop van toepassing zijn;
 • Adviseert u de organisatie over de belastbaarheid van de werknemer;
 • Bent u op de hoogte van de WIA beoordelingssystematiek.

Onze aanpak

Onze vakdocenten zijn getraind in didactische vaardigheden. Zij zijn met hun kennis en kunde in staat om u mee te nemen in de te behandelen lesstof.. U wordt uitgedaagd om op een interactieve manier mee te denken en te discussiëren  over vraagstelling, dilemma’s en casuïstiek. Hiertoe worden diverse werkvormen inzet waaronder een online quiz via Kahoot.

Samen met uw mede deelnemers doorloopt u deze praktijkgerichte training van drie dagen. Aan het einde van deze dagen kunt u ervoor kiezen om een praktijkgerichte opdracht te schrijven. Indien u deze opdracht met een voldoende afrondt, ontvangt u direct vrijstelling voor de module re-integratiekunde in de Leergang Register Sociaal Bedrijfskundig Adviseur (RSBA). De Leergang RSBA leidt u op tot solide adviseur op het gebied van inzetbaarheidsvraagstukken.

Na de training

Wij raden als vervolg op deze training de volgende interessante opleidingen en/of training als verdieping aan:

- Leergang tot Register Sociaal Bedrijfskundig Adviseur
- Opleiding preventiemedewerker; het beheersen van arbeidsrisico's
- Masterprogramma voor Casemanagers (data volgt)

 

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-aanpak

Onze Aanpak

Binnen onze klassikale en blended learning programma’s staat uw (werk)praktijk centraal. Onze vakdocenten, trainers en acteurs zorgen voor bewustzijn, kennisoverdracht en het inslijpen van vaardigheden. Theorie wordt afgewisseld en gekoppeld aan zelf ingebrachte casuïstiek. Werkvormen, (voorbereidende)opdrachten en interventies wisselen elkaar af. Door onze online leeromgeving leert u tijd- en plaatsonafhankelijk. Onze unieke opleidingen volgt u via onze open inschrijving, of indien gewenst, samen met uw collega’s in een op maat gemaakt programma.

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…

block-maatwerk