Studiereis Barcelona 5, 6 en 7 april 2017
 • 25 jaar ervaring
 • Deelnemers per jaar: 9436
 • Top professionals

Studiereis Barcelona 5, 6 en 7 april 2017

View Calendar
05-04-2017 - 07-04-2017 Gehele dag
Barcelona
Address: Hotel Catalonia Square, Ronda de Sant Pere, Barcelona, Spanje

'Ontdek de preventie en participatie'

 

Private verzekeraars voor het dekken van het beroepsrisico, ‘arbodiensten’ die zich voornamelijk op preventie richten, werkgevers die arbeidsgehandicapten willen aannemen: partijen in het Nederlands sociaal stelsel zien het soms als droom. Na de verkiezingen in maart 2017 mag of moet u er misschien naar toe gaan werken. In Barcelona is het realiteit vol scherpe kanten, spitse oplossingen en snijdende debatten en acties van overheid en partijen.

Falke & Verbaan neemt u mee op een leerzame korte studiereis: een snelkookpan voor opdoen van nieuwe inzichten in uw vak én ervaren van de levendige sociale historie, discussie over zeggenschap van de regio en boeiende cultuur.

 

Deze reis wordt ontwikkeld in samenwerking met lokale ‘arboinstellingen’.

 

Het reisprogramma bevat de volgende onderdelen (onder voorbehoud van wijzigingen):
Programma-studiereis-Barcelona_5-7-april-2017.pdf (76 downloads)

 • Bezoek aan de kliniek van Midat Mutua (een van de private beroepsrisicoverzekeraars)
 • Presentatie door Nederlandse arbeidshygiënist Rudolf van der Haar over het Spaanse stelsel
 • Stadswandeling met gids door de wijk ‘Canons’
 • Bezoek aan de textiel coöperatie 'Made in Barcelona' in het stadje Sabadell, een samenwerkingsverband van kleine bedrijfjes in kleding- en textielproductie dat tegen de globalisering in omzet weet uit te breiden, en normen van milieu en arbeid hoog houdt
 • Uitstapje naar de SEAT autofabriek in het stadje Martorell, met een presentatie over het beleid inzake arbeidsinschakeling gehandicapten
 • Bezoek aan een arbodienst‚ Servicio de Prevenςion‘, uitsluitend gericht op preventie
 • Ontmoeting met hoofd bedrijfsgeneeskunde van het Instituto Nacional de Salud y Hygiena en el Trabajo
 • Lezing van universitair docent over sociaal stelsel arbeidsverhoudingen Catalonië / Spanje
 • Napraten over ervaringen met Rudolf van der Haar

U vliegt woensdag om 10:10 vanuit Amsterdam naar Barcelona. De groep verblijft in het 4 sterren  hotel Catalonia Square, centraal gelegen in de stad Barcelona. Het reisprogramma eindigt vrijdagmiddag 7 april. U vliegt om 18:40 vanuit Barcelona weer terug naar Amsterdam.

 

De deelnemersprijs bevat vliegtickets, twee hotelovernachtingen, alle maaltijden en dranken en het vervoer tussen de verschillende bedrijfsbezoeken.

 

De voertaal is Engels.

 

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-aanpak

Onze Aanpak

Binnen onze klassikale en blended learning programma’s staat uw (werk)praktijk centraal. Onze vakdocenten, trainers en acteurs zorgen voor bewustzijn, kennisoverdracht en het inslijpen van vaardigheden. Theorie wordt afgewisseld en gekoppeld aan zelf ingebrachte casuïstiek. Werkvormen, (voorbereidende)opdrachten en interventies wisselen elkaar af. Door onze online leeromgeving leert u tijd- en plaatsonafhankelijk. Onze unieke opleidingen volgt u via onze open inschrijving, of indien gewenst, samen met uw collega’s in een op maat gemaakt programma.

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…

block-maatwerk