Praktijkopleiding Adviseur Sociale Zekerheid
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

Praktijkopleiding Adviseur Sociale Zekerheid

View Calendar

De praktijkopleiding adviseur sociale zekerheid leidt u op tot inhoudelijk expert op het gebied van sociale zekerheid en re-integratievraagstukken. De praktijkopleiding sluit goed aan bij de Post HBO Bedrijfskundig Adviseur Sociale Zekerheid en biedt direct vrijstelling in deze opleiding.

Doelgroep
U bent een (startend) arbo,- verzuim- HR- of re-integratieprofessional met HBO werk- en denkniveau. U wilt uw kennis van verzuim en inzetbaarheid verder vergroten.

Onze aanpak
In deze opleiding komen veel samenhangende onderwerpen aan bod.  Het startpunt van de praktijkopleiding is het vaststellen van een ‘nieuwe’  visie op verzuim en inzetbaarheid. Falke & Verbaan hanteert de filosofie ‘verzuim is gedrag’. Deze benadering gaat uit van verzuim als resultante van een misfit tussen mens en werk in de breedste zin van het woord.

Vervolgens nemen wij u mee door de Wet verbetering Poortwachter, en staan wij stil bij alle (financiële) processen die hiermee gemoeid zijn. Zowel voor werkgever als werknemer. De juridische kanten van verzuim worden daarna behandeld tijdens de module arbeidsrecht en we eindigen het programma door te kijken naar preventie. Welke arbeidsrisico's kunnen worden gedefinieerd en wat zegt de RI&E?

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-Blended-Learning

Perspectief op werken

Falke & Verbaan heeft in samenwerking met TNO een evidence based interventie ontwikkeld voor medewerkers die – om welke reden dan ook – langdurig verzuimen. Het belangrijkste doel is het duurzaam hervatten van arbeid.
De interventie “Perspectief op Werk(en)” is gebaseerd op bewezen effectieve methodiek van TNO die al ruim 20 jaar wordt ingezet om langdurig werklozen te bewegen en activeren richting werk. De methodiek sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Fishbein en Ajzen, wat de basis vormt van de gedragsmatige visie op verzuim (gedragsmodel).

Lees meer…

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…