Masterclass Bedrijfsarts als adviseur
 • 25 jaar ervaring
 • Deelnemers per jaar: 9436
 • Top professionals

Masterclass Bedrijfsarts als adviseur

View Calendar
01-08-2018 Gehele dag

Masterclass Bedrijfsarts als adviseur

De bedrijfsarts als organisatieadviseur

U, als bedrijfsarts, speelt een sleutelrol in de beheersing van het verzuim binnen organisaties. Uw werkgebied en positie blijven veranderen door de ontwikkelingen in de markt én in de wetgeving. De (financiële) verantwoordelijkheid voor verzuim en arbeidsongeschiktheid ligt bij de werkgever. Van u wordt verwacht dat u zich opstelt en handelt als een resultaatgerichte organisatieadviseur. Een organisatieadviseur die:

 • vanuit zijn/haar medische én organisatiekundige specialiteit de klant, gevraagd én ongevraagd, ondersteunt en adviseert op het gebied van verzuimreductie-,  beheersing en inzetbaarheid;
 • een gedragsmatige kijk op risicomanagement en schadelastbeheersing heeft en daarnaast veel kennis heeft van wet- en regelgeving, verzekeringen en arbeidsomstandighedenbeleid.

De Masterclass biedt u een gedragsmatige invalshoek om op een mens- en resultaatgerichte manier uw rol van bedrijfsarts in te nemen.

Globale inhoud van de masterclass:

 • Gedrag stuurt gedrag: wat ziet u en wat doet u in uw rol als bedrijfsarts?
 • Objectivering: waar zitten de knelpunten en hoe kunt u het verzuim reduceren en beheersen? Kortom: integraal verzuimmanagement.

De Masterclass is altijd actueel. Van de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten, kennis van het vakgebied, de ruime ervaring van Falke & Verbaan en de praktijkervaren docenten in de Masterclass hebben al een groot deel van de bedrijfsartsen in Nederland gebruik gemaakt.

Wat levert deelname u op?

Na deelname aan de Masterclass, bent u in staat om:

 • een projectmatige aanpak gericht op structurele reductie - en beheersing (mede) uit te voeren;
 • draagvlak te creëren bij het management en leidinggevenden;
 • leidinggevenden te coachen en ondersteunen bij de uitvoering van de verzuimbegeleiding;
 • een gestructureerde verzuimanalyse uit te voeren op organisatieniveau;
 • multidisciplinair samen te werken met andere adviseurs en de opdrachtgever.

Docenten

Drs Waldo Falke, directeur Falke & Verbaan, ervaren trainer en expert in gedrag.

Elzy Verburg, zelfstandig senior consultant en trainer. Haar coachende stijl van trainen en haar ervaring van het trainen aan adviseurs (veelal de klanten van de bedrijfsartsen) zorgt voor een frisse start van de masterclass.

Larissa Kras, senior consultant Falke & Verbaan

Drs. Reijer Pille, directeur Falke & Verbaan, ervaren adviseur arbomarkt en sociale zekerheid met een brede kijk op het werkveld van de bedrijfsarts.

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-aanpak

Onze Aanpak

Binnen onze klassikale en blended learning programma’s staat uw (werk)praktijk centraal. Onze vakdocenten, trainers en acteurs zorgen voor bewustzijn, kennisoverdracht en het inslijpen van vaardigheden. Theorie wordt afgewisseld en gekoppeld aan zelf ingebrachte casuïstiek. Werkvormen, (voorbereidende)opdrachten en interventies wisselen elkaar af. Door onze online leeromgeving leert u tijd- en plaatsonafhankelijk. Onze unieke opleidingen volgt u via onze open inschrijving, of indien gewenst, samen met uw collega’s in een op maat gemaakt programma.

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…

block-maatwerk