Leergang tot Register Sociaal Bedrijfskundig Adviseur (RSBA)
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

Leergang tot Register Sociaal Bedrijfskundig Adviseur (RSBA)

View Calendar

De leergang Register Sociaal Bedrijfskundig Adviseur leidt u op tot solide organisatieadviseur op het gebied van sociale zekerheid, inzetbaarheid en re-integratievraagstukken. De leergang benadert de problematiek vanuit de bedrijfskunde, waarin de integrale benadering van bedrijfsvoering de essentie is. Als RSBA bent u in staat vanuit een helicopterview de problematiek in de organisatie te analyseren en te optimaliseren. De leergang is modulair en praktijkgericht van opzet. Tijdens de leergang werkt u niet alleen aan uw kennis, maar ontwikkelt u ook praktische vaardigheden op het gebied van gespreksvoering en het beïnvloeden van gedrag.

In 6 stappen naar krachtig, oplossingsgericht sociaal bedrijfskundig advies.

Uw rol als RSBA

Als Sociaal Bedrijfskundig Adviseur overstijgt uw rol die van andere verzuim- en integratieprofessionals. U bent de drijvende kracht achter adviezen die kunnen leiden tot een (cultuur)verandering op organisatieniveau. Zo levert u een substantiële en structurele bijdrage aan de preventie en beperking van schadelast door verzuim.

Iets voor u?

U bent een professional met HBO+ werk- en denkniveau met enkele jaren ervaring op het gebied van sociale zekerheid (met name begeleiding en/of advisering rondom verzuim- en re-integratiebegeleiding). U bent klaar om een volgende stap te zetten en uw professionele kennis op sociaal-medisch, financieel en arbeidsrechtelijk vlak aan te scherpen en om te zetten in waardevol bedrijfskundig advies. Wilt u weten of deze leergang past bij uw ambities of bent u benieuwd of u aan het gewenste kennisniveau voldoet? Vraag dan een oriëntatie gesprek aan bij Falke & Verbaan.

Ervaring van deelnemers

“Door de leergang heb ik verbinding weten te leggen met alle facetten, waar een organisatieadviseur mee te maken krijgt. De term ‘helicopterview’ is hierbij zeker op zijn plaats. Tijdens mijn deelname aan de leergang is mijn rol al verschoven van het adviseren op niveau van medewerker en leidinggevende naar organisatieniveau.”
Tjalda van den Esschert, zelfstandig arbeidsdeskundige

“Het was heel leerzaam. We zijn nu experts op het gebied van inzetbaarheid en zijn in staat om het zo goed mogelijk over te brengen in de organisatie”. 
Alice Lathouwers, HR-adviseur bij het Sint Antoinius Ziekenhuis

“Juist door de verschillende achtergronden van de deelnemers leer je veel van elkaar. Als adviseur ben je een eenling binnen de organisatie waar je werkt, de steun van je medestudenten is belangrijk”.
Ineke Klingenberg, P&O adviseur bij Lentis

“Het is een intensieve interessante opleiding."
Eva Tap, arbocoördinator bij Gemeente Nieuwegein

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-aanpak

Onze Aanpak

Binnen onze klassikale en blended learning programma’s staat uw (werk)praktijk centraal. Onze vakdocenten, trainers en acteurs zorgen voor bewustzijn, kennisoverdracht en het inslijpen van vaardigheden. Theorie wordt afgewisseld en gekoppeld aan zelf ingebrachte casuïstiek. Werkvormen, (voorbereidende)opdrachten en interventies wisselen elkaar af. Door onze online leeromgeving leert u tijd- en plaatsonafhankelijk. Onze unieke opleidingen volgt u via onze open inschrijving, of indien gewenst, samen met uw collega’s in een op maat gemaakt programma.

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…

block-maatwerk