Het managen van werkstress voor leidinggevenden
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

Het managen van werkstress voor leidinggevenden

28-08-2018 - 31-08-2018 Gehele dag

Maar liefst 2,7  miljoen werknemers in Nederland hebben te maken met een hoge werkdruk. Ongeveer een miljoen werknemers loopt het risico op een burn-out, blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO en het CBS. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nr. 1.

Een derde van het verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Gevolgen hiervan worden vaak te laat herkend en erkend. Digitalisering van de arbeid,  het scala aan keuzes voor jongeren,  opschuiven van de pensioenleeftijd, toename van mantelzorgers, gestelde eisen aan productiviteit en declarabiliteit en het gebruik van smartphones voor werk  worden o.a. als risico gezien van verzuim als gevolg van werkstress.

We zien echter een belangrijke overeenkomst; als ze er eerder over gesproken hadden, zowel thuis als op het werk, dan was het wellicht niet zo ver gekomen. Daarom is het belangrijk om werkstress bespreekbaar te maken.

Uw resultaat

  • U herkent de signalen van werkstress en anticipeert hier tijdig op;
  • U weet hoe u werkstress moet aanpakken en verhoogt daarmee het werkplezier van uw medewerkers
  • U ontwikkelt vaardigheden om het gesprek met uw medewerker adequaat en prettig te voeren.

Onze aanpak

Onze training 'Het managen van werkstress' richt zich op preventie (signaleren) en het omgaan en aanpakken van werkstress.  Wij oefenen met eigen ingebrachte casuïstiek en geven handvatten mee om het gesprek te voeren. Hierdoor levert u een directe bijdrage aan het vergroten van het werkplezier van uw medewerkers.

Om het geleerde goed te borgen is een leeromgeving, gelegenheid en tijd nodig. De Academie gebruikt daarom een blended vorm van leren voor deze training, waarbij de klassikale bijeenkomsten worden opgevolgd door online oefenen.

Onze online leeromgeving bestaat uit een bibliotheek met kennisvragen en praktische opdrachten over de aanliggende thema's en biedt u een mogelijkheid om via videorollenspelen te blijven oefenen met gespreksvaardigheden. U krijgt na afloop van deze training drie maanden toegang tot deze online leeromgeving.

Na de training

Wij raden als vervolg op deze training de volgende interessante opleidingen en/of trainingen als verdieping aan:

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-aanpak

Onze Aanpak

Binnen onze klassikale en blended learning programma’s staat uw (werk)praktijk centraal. Onze vakdocenten, trainers en acteurs zorgen voor bewustzijn, kennisoverdracht en het inslijpen van vaardigheden. Theorie wordt afgewisseld en gekoppeld aan zelf ingebrachte casuïstiek. Werkvormen, (voorbereidende)opdrachten en interventies wisselen elkaar af. Door onze online leeromgeving leert u tijd- en plaatsonafhankelijk. Onze unieke opleidingen volgt u via onze open inschrijving, of indien gewenst, samen met uw collega’s in een op maat gemaakt programma.

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…

block-maatwerk