Gratis miniconferentie “Go with the flow, over werkstress”
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

Gratis miniconferentie “Go with the flow, over werkstress”

23-04-2021 20:08 - 21:08
Falke & Verbaan, Naarden Vesting
Address: Jan Massenstraat 26, 1411 RW Naarden, Nederland

Eén op de acht mensen in Nederland heeft last van werkstress en dit aantal is stijgend. Dat blijkt uit cijfers van Onderzoeksinstituut TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek van 2016.

Sinds 2014 staat werkstress volop in de belangstelling. Minister Lodewijk Asscher lanceerde toen de ‘Check je werkstress campagne. Aanleiding hiervoor was dat het een taboe onderwerp is. Ook controleert het ministerie sindsdien extra op gezonde werktijden, werkdruk en agressie op de werkvloer. Sindsdien zijn veel bedrijven hiermee aan de slag gegaan en wordt er jaarlijks in november  de ‘Week van de Werkstress’ georganiseerd door het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid.

Werkstress is veelal een gevolg van een combinatie van omstandigheden op het werk en in de privé sfeer en hangt samen met de economische situatie. Vandaag de dag is de aantrekkende economie vermoedelijk ook een van de oorzaken van de toename van de werkstress. Veel bedrijven hebben reorganisaties achter de rug. Het werk neemt in veel gevallen nu weer toe, en dat komt allemaal terecht bij de mensen die over zijn gebleven bij die bedrijven. Daarnaast hebben werknemers in de tijd van recessie lang doorgewerkt, ook als ze al klachten hadden. Dat komt nu tot uiting.

 

Wat is belangrijk voor uw organisatie?
Vanuit de Arbowet bent u als werkgever verplicht om aandacht te besteden aan psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Hieronder vallen naast (ervaren) werkstress ook zaken als pesten, agressie en geweld op de werkvloer.  PSA wordt beschouwd als de meest voorkomende beroepsziekte in Nederland. De aanpak van PSA zijn een van de thema’s die in uw beleid aan bod moeten komen en er wordt gecontroleerd in hoeverre deze aanpakt gemeten wordt en uitgewerkt is in bijvoorbeeld een Medewerker Tevredenheids Onderzoek (MTO) en de (Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)).

 

Wat kan Falke & Verbaan voor u betekenen?
Falke & Verbaan brengt graag met u de PSA-problematiek in kaart en helpt u te nuanceren en waar nodig te ondersteunen in een gerichte aanpak. Om u te ondersteunen bij het in kaart brengen en beïnvloeden van deze  problematiek werken wij met een tweetal gevalideerde instrumenten.

Ook ondersteunen wij bij het ontwikkelen van beleid op dit gebied. Hoe groot is het probleem eigenlijk? Wat behoort wel en niet binnen de verantwoordelijkheden van de werkgever? Waar mag je je als werkgever wel en niet mee bemoeien? Wat zijn de beïnvloedingsmogelijkheden? Hoe voer je het gesprek hierover?

 

Gratis miniconferentie
We lichten onze ervaringen rondom werkstress en PSA graag toe. U bent van harte welkom tijdens de gratis miniconferentie op 15 juni a.s. van 10.00 tot 12.00 uur in Naarden Vesting. Na de presentatie heeft u kans om met vakgenoten van gedachten te wisselen onder het genot van een heerlijke lunch.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen via telefoonnummer 035-6997100.

 

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-Blended-Learning

Perspectief op werken

Falke & Verbaan heeft in samenwerking met TNO een evidence based interventie ontwikkeld voor medewerkers die – om welke reden dan ook – langdurig verzuimen. Het belangrijkste doel is het duurzaam hervatten van arbeid.
De interventie “Perspectief op Werk(en)” is gebaseerd op bewezen effectieve methodiek van TNO die al ruim 20 jaar wordt ingezet om langdurig werklozen te bewegen en activeren richting werk. De methodiek sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Fishbein en Ajzen, wat de basis vormt van de gedragsmatige visie op verzuim (gedragsmodel).

Lees meer…

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…