FML en Inzetbaarheidsprofiel in de praktijk voor bedrijfsartsen
 • 25 jaar ervaring
 • Deelnemers per jaar: 9436
 • Top professionals

FML en Inzetbaarheidsprofiel in de praktijk voor bedrijfsartsen

17-05-2021 20:39 - 21:39
Falke & Verbaan, Naarden Vesting
Address: Jan Massenstraat 26, 1411 RW Naarden, Nederland

Als bedrijfsarts bent u voor een professionele beoordeling van de belastbaarheid en mogelijkheden van een cliënt niet verplicht gebruik te maken van de Functionele Mogelijkhedenlijst (FML) van het UWV. Sinds april 2014 is er een nieuw instrument om mogelijkheden en beperkingen te duiden: het Inzetbaarheidsprofiel (IZL). De uitgangspunten en definities van IZL zijn gebaseerd op de systematiek van de FML. Kennis van beide instrumenten (FML en IZL) biedt u als bedrijfsarts een goede basis bij belastbaarheidsbeschrijvingen.

 

Wat is de training Van FML naar Inzetbaarheidsprofiel?

Van FML naar Inzetbaarheidsprofiel is een compacte training voor bedrijfsartsen, waarin beide instrumenten voor beoordeling van belastbaarheid (FML en IZL) aan bod komen. Doel van deze eendaagse training is u handvatten te bieden bij de invulling van belastbaarheidsbeschrijvingen, gericht op voorspoedige re-integratie.

 

Resultaten

Na deze verhelderende eendaagse training:

 • bent u op de hoogte van de basisprincipes van zowel FML als IZL en kent u de verschillen tussen beide instrumenten;
 • bent u in staat het belastbaarheidsinstrument adequaat te gebruiken en naar uw hand te zetten;
 • bent u een belangrijke stap dichterbij effectieve re-integratie, goede communicatie met arbeidsdeskundige en vermindering van loonsancties door UWV.

Is deze training iets voor u?

De training biedt bedrijfsartsen een nieuwe kijk op de FML en houvast bij de professionele beoordeling van belastbaarheid, ten bate van het arbeidsdeskundig onderzoek

 

Het programma

Tijdens de training is er ruimte voor instructie, discussie en casuïstiek. U ontvangt een set stelregels, ter ondersteuning bij het gebruik en de invulling van het Inzetbaarheidsprofiel (en eventueel FML).

In twee dagdelen komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Achtergrond en plaats van Inzetbaarheidsprofiel
 • Definities en begrippen in het Inzetbaarheidsprofiel
 • Verschillen met FML
 • Algemene principes CBBS en FML in essentie (voor de bedrijfsarts)
 • Relevante items (definities en invulinstructie)
 • Toepasbaarheid voor de bedrijfsarts
 • Casuïstiek

Over de trainer

Deze eendaagse training wordt gegeven door Drs. Hans Hullen, bedrijfs- en verzekeringsarts en ex-voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Verzekeringsgeneeskundigen.

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-Blended-Learning

Perspectief op werken

Falke & Verbaan heeft in samenwerking met TNO een evidence based interventie ontwikkeld voor medewerkers die – om welke reden dan ook – langdurig verzuimen. Het belangrijkste doel is het duurzaam hervatten van arbeid.
De interventie “Perspectief op Werk(en)” is gebaseerd op bewezen effectieve methodiek van TNO die al ruim 20 jaar wordt ingezet om langdurig werklozen te bewegen en activeren richting werk. De methodiek sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Fishbein en Ajzen, wat de basis vormt van de gedragsmatige visie op verzuim (gedragsmodel).

Lees meer…

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…