Do’s en Don’ts rond Wet Werk en Zekerheid – Training voor HR Professionals
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

Do’s en Don’ts rond Wet Werk en Zekerheid – Training voor HR Professionals

24-04-2021 10:26 - 11:26

Wat moet, mag en kan rond arbeidsongeschiktheid?

Als professional op het vlak van verzuim en re-integratie bent u zich ervan bewust dat de wet- en regelgeving zeer bepalend is voor uw aanpak. Wat zijn de do’s en don’ts van de WWZ? Gedegen basiskennis van beide is onmisbaar voor uw dagelijkse praktijk en voorkomt sancties voor de werkgever.

 

Wat is 'Do’s & don’ts rond WWZ'?
Deze eendaagse training biedt u aanvullende kennis over de WWZ, waarmee u uw aanpak in de praktijk rond verzuim, re-integratie en arbeidsongeschiktheid kunt versterken. De nadruk in de training ligt op de werkwijze bij arbeidsconflicten.

 

Resultaat
Na deze intensieve training:

  • bent u bekend met de belangrijkste gevolgen van de WWZ voor de positie van arbeidsongeschikte werknemers;
  • bent u in staat om zelf de belangrijkste eerste (juridische) knelpunten in verzuimdossiers op te lossen;
  • weet u meer over wat er moet, mag en kan rond arbeidsongeschiktheid, met name in geval van arbeidsconflicten.

Is deze training iets voor u?
Deze training is geschikt voor casemanagers en verzuimcoördinatoren/-adviseurs, die inzien dat de WWZ keuzes met zich meebrengt die invloed hebben op de dagelijkse procesgang rondom verzuim en re-integratie. Basiskennis op het vlak van WWZ wordt verondersteld.

 

Het programma
De training bevat veel informatie en is interactief. De trainer behandelt een aantal voorbeeldcases en u kunt ook uw eigen casuïstiek inbrengen.

De volgende vragen en onderwerpen komen aan bod tijdens de training:

  • Welke gevolgen heeft de Wet Werk en Zekerheid op de (juridische) aanpak van verzuim, in het bijzonder bij arbeidsconflicten?
  • Wat is (onder de Wet Werk en Zekerheid) de rol van de bedrijfsarts/casemanager/verzuimcoördinator/HR-medewerker bij arbeidsconflicten?
Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-Blended-Learning

Perspectief op werken

Falke & Verbaan heeft in samenwerking met TNO een evidence based interventie ontwikkeld voor medewerkers die – om welke reden dan ook – langdurig verzuimen. Het belangrijkste doel is het duurzaam hervatten van arbeid.
De interventie “Perspectief op Werk(en)” is gebaseerd op bewezen effectieve methodiek van TNO die al ruim 20 jaar wordt ingezet om langdurig werklozen te bewegen en activeren richting werk. De methodiek sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Fishbein en Ajzen, wat de basis vormt van de gedragsmatige visie op verzuim (gedragsmodel).

Lees meer…

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…