Do’s en Don’ts rond Wet Werk en Zekerheid – Training voor Bedrijfsartsen
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

Do’s en Don’ts rond Wet Werk en Zekerheid – Training voor Bedrijfsartsen

23-04-2021 20:48 - 21:48
Falke & Verbaan, Naarden Vesting
Address: Jan Massenstraat 26, 1411 RW Naarden, Nederland

Wat moet, mag en kan rond arbeidsongeschiktheid? Training voor bedrijfsartsen

Bedrijfsarts en beëindiging van de arbeidsovereenkomst is een bron voor conflicten en dilemma's. Arbeidsconflicten en vaststellingsovereenkomsten vormen valkuilen voor bedrijfsartsen, dat valt niet te ontkennen. Onafhankelijk blijven is hierbij essentieel. Onder leiding van ter zaken kundige advocaten behandelen wij de gevoelige materie en bieden wij u handvatten hoe hier mee om te gaan.

 

Wat is ‘Do’s & don’ts rond WWZ’?

Deze eendaagse training biedt u aanvullende kennis over de WWZ, waarmee u uw aanpak in de praktijk rond verzuim, re-integratie en arbeidsongeschiktheid kun versterken. De nadruk in de training ligt op de werkwijze bij arbeidsconflicten.

 

Resultaat

Na deze intensieve training:

  • bent u bekend met de belangrijkste gevolgen van de WWZ voor de positie van arbeidsongeschikte werknemers;
  • bent u in staat om zelf de belangrijkste eerste (juridische) knelpunten in verzuimdossiers op te lossen;
  • weet u meer over wat er moet, mag en kan rond arbeidsongeschiktheid, met name in geval van arbeidsconflicten.

Is deze training iets voor u?

Deze training is geschikt voor bedrijfsartsen die inzien dat de WWZ keuzes met zich meebrengt die invloed hebben op de dagelijkse procesgang rondom verzuim en re-integratie. Basiskennis op het vlak van WWZ wordt verondersteld.

 

Het programma

De training bevat veel informatie en is interactief. De trainer behandelt een aantal voorbeeldcases en u kunt ook uw eigen casuïstiek inbrengen.

De volgende vragen en onderwerpen komen aan bod tijdens de training:

  • Welke gevolgen heeft de Wet Werk en Zekerheid op de (juridische) aanpak van verzuim, in het bijzonder bij arbeidsconflicten?
  • Wat is (onder de Wet Werk en Zekerheid) de rol van de bedrijfsarts/casemanager/verzuimcoördinator/HR-medewerker bij arbeidsconflicten?

Over de trainer

Mr. L. (Lex) Takkenberg is als advocaat verbonden aan WVO Advocaten te Loenen (Gld). Hij is specialist in arbeidsrecht en ondernemingsrecht en staat diverse grote en middelgrote ondernemingen bij. Tevens is Lex auteur voor diverse vakbladen van onder andere Kluwer en Vakmedianet, zoals Personeel & Recht, en verzorgt hij voor de WVO Academy trainingen op het gebied van het arbeidsrecht

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-Blended-Learning

Perspectief op werken

Falke & Verbaan heeft in samenwerking met TNO een evidence based interventie ontwikkeld voor medewerkers die – om welke reden dan ook – langdurig verzuimen. Het belangrijkste doel is het duurzaam hervatten van arbeid.
De interventie “Perspectief op Werk(en)” is gebaseerd op bewezen effectieve methodiek van TNO die al ruim 20 jaar wordt ingezet om langdurig werklozen te bewegen en activeren richting werk. De methodiek sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Fishbein en Ajzen, wat de basis vormt van de gedragsmatige visie op verzuim (gedragsmodel).

Lees meer…

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…