Masterprogramma De organisatorische keten van verzuim en arbeidsongeschiktheid
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

Masterprogramma De organisatorische keten van verzuim en arbeidsongeschiktheid

View Calendar

Verzuim en arbeidsongeschiktheid kan vanuit meerdere invalshoeken bekeken worden. Aan de ene kant is er het reguliere casemanagement, waarbij het losse dossier en de mens centraal staat. Aan het onderwerp zit echter ook een financiële en beleidsmatige kant vast. Wij zien bijvoorbeeld dat organisaties wel een verzuimbeleid hebben, maar zich niet verdiept hebben in het beleid rond re-integratie na 104 weken ziekte. Maar ook zaken als de werkelijke kosten van WIA-instroom of het financieel effect als het werkelijk lukt om iemand in spoor 2 te plaatsen.

Doelgroep
Dit masterprogramma is uitermate geschikt voor professionals die verdere verdieping zoeken op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid.

Onze aanpak
In dit masterprogramma komen veel samenhangende onderwerpen aan bod. Allereerst de Wet verbetering Poortwachter, maar dan financieel bekeken. Hoe werken de financiële prikkels? En hoe werken ze later door in de WIA? Wat kost de WIA nu werkelijk? Is er voor re-integratie baat bij een WIA-hiaatverzekering of juist niet? Diverse mensen en afdelingen zijn betrokken; kennen ze allemaal hun rol?

Dit veelomvattende masterprogramma geeft u, onder andere, inzicht in bovenstaande vragen en de verbanden hiertussen. U leert denken in processen en de financiële kant van de wetgeving

Ook interessant?
Naast dit masterprogramma biedt de Falke & Verbaan Academie nog andere opleidingen, trainingen en workshops aan. Een kleine greep uit ons aanbod:
- Post HBO Bedrijfskundig Adviseur Sociale Zekerheid
- Collegereeks Strategisch Adviseur Sociale Zekerheid
- Masterclass WIA in de praktijk

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-Blended-Learning

Perspectief op werken

Falke & Verbaan heeft in samenwerking met TNO een evidence based interventie ontwikkeld voor medewerkers die – om welke reden dan ook – langdurig verzuimen. Het belangrijkste doel is het duurzaam hervatten van arbeid.
De interventie “Perspectief op Werk(en)” is gebaseerd op bewezen effectieve methodiek van TNO die al ruim 20 jaar wordt ingezet om langdurig werklozen te bewegen en activeren richting werk. De methodiek sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Fishbein en Ajzen, wat de basis vormt van de gedragsmatige visie op verzuim (gedragsmodel).

Lees meer…

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…