Integratieve gedragsmodel | Prof. Dr. Roland Blonk
Roland Blonk, bijzonder hoogleraar Arbeidsdeskundigheid en Inclusieve Innovatie van Arbeid aan Tilburg University, stelt dat er bij re-integratie kennis nodig is van het begeleiden van het individu, het aanpassen van arbeid aan de mens en het begeleiden van de werkgever op weg naar inclusief ondernemerschap. Zowel voor de werkgever als voor de werknemer begint het bij willen én kunnen, zo stelt professor Blonk. Daarom gebruikt hij in zijn onderzoek het integratieve gedragsmodel van Fishbein en Ajzen.
Positieve gezondheid | Dr. Machteld Huber en Annemieke van Vessem
In het kader van haar onderzoek naar veerkracht ontwikkelde arts-onderzoeker Machteld Huber een nieuw begrip van gezondheid. Als geen ander kan zij de wetenschappelijke achtergrond ervan en de verdere ontwikkeling tot het begrip Positieve Gezondheid met 6 dimensies introduceren. Hoe is het sinds de ontwikkeling verder gegaan? Hoe verhoudt Positieve Gezondheid zich tot andere concepten? Hoe wordt het toegepast in de praktijk, wat kan het betekenen in het werk en wat is er al bekend uit verder onderzoek?
Het gedragsmodel 3.0 | Drs. Waldo Falke
Het Gedragsmodel 3.0 gaat er vanuit dat de medewerker steeds meer zelf in regie komt. Een trend die al bij veel organisaties is ingezet doormiddel van empowerment en zelforganisatie. De medewerker komt dus veel meer centraal te staan als het gaat om kennis, vaardigheden en verantwoordelijkheid in het kader van inzetbaarheid, het (voorkomen van) verzuim en bijbehorend gedrag.
Authentiek Leiderschap | Dr. Alexandra van ’t Geloof
Met het in de praktijk getoetste zeven-schillenmodel neemt Dr. Alexandra van ’t Geloof de deelnemer mee naar antwoorden op essentiële vragen als; wat zijn uw normen en waarden, waar staat u voor, wat is uw missie en hoe maakt u die waar? De deelnemer leert hoe hij als authentiek leider anderen inspireert en daardoor zelf gelukkiger wordt.
Het gedragsmodel en de richtlijnen van de NVAB | Dr. Enrico van Herrewaarden
NVAB-richtlijnen zijn bedoeld ter verbetering van de kwaliteit van de zorg voor werkenden. Om de snel groeiende informatiestroom hanteerbaar te maken. Om de variatie in handelen tussen zorgverleners te verminderen. Om het klinisch handelen meer te baseren op wetenschappelijk bewijs dan op ervaring en meningen. Om transparanter te werken. Dr. Enrico van Herrewaarden houdt deze richtlijnen in het licht van het gedragsmodel 3.0.
FML en inzetbaarheidsprofiel | Dr. Kathelijne Rammeloo
Sinds april 2014 is er een nieuw instrument om functionele mogelijkheden beperkingen van (zieke) werknemers te duiden: het Inzetbaarheidsprofiel (IZL). De uitgangspunten en definities van IZL zijn gebaseerd op de systematiek van de Functionele Mogelijkhedenlijst van UWV. Dr. Kathelijne Rammeloo, verzekeringsarts, neemt u tijdens deze college op interactieve wijze mee door de uitgangspunten en toepasbaarheid van de FML en IZL.
Drs. Reijer Pille | Marktontwikkelingen
In het laatste college staat drs. Reijer Pille stil bij de laatste ontwikkelingen in het Arbolandschap. Welke ontwikkelingen ziet hij en hoe verhoudt dit naar de functie van bedrijfsarts.
Startdata en locaties
Deze training wordt aangeboden op de onderstaande data en locaties:
De kosten voor de volledige collegereeks bedragen € 2.995,-. Dit bedrag is inclusief eventuele literatuur en arrangement, maar zonder BTW.
De kosten voor de losse colleges bedragen € 595,-.