Adviseren op niveau – verzuim
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

Adviseren op niveau – verzuim

23-04-2021 20:30 - 21:30
Falke & Verbaan, Naarden Vesting
Address: Jan Massenstraat 26, 1411 RW Naarden, Nederland

Verbreed uw adviseringsstijl als verzuimprofessional

Als verzuimprofessional heeft u de rol van begeleider en adviseur met betrekking tot verzuim en re-integratie. Van u wordt verwacht dat u aandacht vraagt en draagkracht creëert voor uw adviezen. Met de juiste advies- en communicatievaardigheden bent u in staat (ongewenst) gedrag te beïnvloeden.

 

Wat is de training Adviseren op niveau - verzuim?

De eendaagse praktische training reikt u handvatten om uw rol als professional effectief te vervullen, vanuit een gedragsmatige visie op verzuim en inzetbaarheid. U leert hoe u ongewenst gedrag kunt beïnvloeden op medewerker- en organisatieniveau. Ook (het effect van) uw eigen gedrag komt aan bod.

 

Resultaten

Na deze intensieve eendaagse training:

  • heeft u inzicht in hoe vanuit de gedragsmatige visie op verzuim kunt bijdragen aan inzetbaarheid en productiviteit;
  • bent u in staat om effectiever te communiceren met medewerkers en andere betrokkenen (werkgever, leidinggevenden, bedrijfsarts);
  • kunt u met de praktische handreikingen en oefeningen van de training direct aan de slag.

Is deze eendaagse training iets voor u?

De training is voor veel verzuimprofessionals, zoals casemanager, bedrijfsmaatschappelijk werker of arbeidsdeskundige, een eyeopener. Met name omdat u leert te kijken door de bril van de ander en hoe u daar uw gedrag en adviseringstijl op af kunt stemmen.

 

Na deze training

Wilt u zich na deze training verder verdiepen en bekwamen in communicatie- en adviesvaardigheden rondom verzuim, dan biedt Falke en Verbaan u:

Het programma van Adviseren op niveau - verzuim

Tijdens de training gaan we allereerst dieper in op hoe een aanpak gericht op gedrag het verzuim kan doen dalen. Vanuit het perspectief dat zowel werknemer, als werkgever verantwoordelijkheden hebben, kijken we naar gedrag en hoe je dat kunt beïnvloeden. Gespreks- en adviesvaardigheden zoals ‘de kunst van het vragen stellen’ en ‘afspreken en aanspreken’ oefenen we tijdens de training.

We maken gebruik van eigen casuïstiek, om van elkaar te leren en zo goed mogelijk aan te sluiten bij de praktijk van de deelnemers. Ter voorbereiding is het wenselijk de verdeling van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden in de eigen situatie helder te hebben.

 

Over de trainer

De training wordt gegeven door Frank Greven, als trainer verbonden aan Falke & Verbaan of Waldo Falke, directeur Falke & Verbaan en veelgevraagd spreker.

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-Blended-Learning

Perspectief op werken

Falke & Verbaan heeft in samenwerking met TNO een evidence based interventie ontwikkeld voor medewerkers die – om welke reden dan ook – langdurig verzuimen. Het belangrijkste doel is het duurzaam hervatten van arbeid.
De interventie “Perspectief op Werk(en)” is gebaseerd op bewezen effectieve methodiek van TNO die al ruim 20 jaar wordt ingezet om langdurig werklozen te bewegen en activeren richting werk. De methodiek sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Fishbein en Ajzen, wat de basis vormt van de gedragsmatige visie op verzuim (gedragsmodel).

Lees meer…

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…