Adviseren op niveau – preventie
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

Adviseren op niveau – preventie

17-05-2021 19:40 - 20:40
Falke & Verbaan, Naarden Vesting
Address: Jan Massenstraat 26, 1411 RW Naarden, Nederland

Verbreed uw adviseringsstijl als professional in arbo, veiligheid, preventie

 

Als professional heeft u de rol van initiator, stimulator, controleur en coördinator met betrekking tot de onderwerpen als preventie, arbeidsomstandigheden en/of veiligheid. Van u wordt verwacht dat u aandacht vraagt en draagkracht creëert voor deze thema’s. Met de juiste communicatievaardigheden bent u in staat (ongewenst/onveilig) gedrag te beïnvloeden, zodat de inzetbaarheid van de medewerkers gewaarborgd is.

 

Wat is de training Adviseren op niveau - preventie?

Deze praktische training reikt u handvatten aan om uw rol als professional effectief te vervullen, vanuit een gedragsmatige visie op verzuim en inzetbaarheid. U leert hoe u ongewenst gedrag kunt beïnvloeden op leidinggevende/medewerker- en organisatieniveau. Ook (het effect van) uw eigen gedrag komt aan bod.

 

Resultaten

Na deze intensieve eendaagse training:

  • heeft u inzicht in hoe u vanuit de gedragsmatige visie op preventie, arbeidsomstandigheden en veiligheid kunt bijdragen aan inzetbaarheid en productiviteit binnen de organisatie;
  • bent u in staat om effectiever te communiceren met werkgever, leidinggevenden en andere betrokkenen;
  • kunt u met de praktische handreikingen en oefeningen van de training direct aan de slag.

Is deze eendaagse training iets voor u?

De training is voor veel preventiemedewerkers, KAM-functionarissen en middelbare veiligheidskundigen (MVK) een eyeopener. Met name omdat u leert te kijken door de bril van de ander en hoe u daar uw gedrag en adviseringsstijl op af kunt stemmen.

 

Na deze training

Wilt u zich na deze eendaagse training verder verdiepen en bekwamen in communicatie- en adviesvaardigheden, dan biedt Falke & Verbaan u:

Het programma van Adviseren op niveau - preventie

Tijdens de training gaan we allereerst dieper in op de gedragsmatige visie op verzuim. Vanuit het perspectief dat taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden verdeeld moeten worden, kijken we naar gedrag en hoe je dat kunt beïnvloeden. Gespreks- en adviesvaardigheden zoals ‘de kunst van het vragen stellen’ en ‘afspreken en aanspreken’ oefenen we tijdens de training.

We maken gebruik van eigen casuïstiek, om van elkaar te leren en zo goed mogelijk aan te sluiten bij de praktijk van de deelnemers. Ter voorbereiding is het wenselijk de verdeling van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden in de eigen situatie helder te hebben.

 

Over de trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank Greven, als trainer verbonden aan Falke & Verbaan.

Advies op maat

Ontvangt u graag meer informatie of wilt u advies van onze consultants Learning en Development? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

035 – 6997100

Offerte aanvragen

blended-learning
block-Blended-Learning

Perspectief op werken

Falke & Verbaan heeft in samenwerking met TNO een evidence based interventie ontwikkeld voor medewerkers die – om welke reden dan ook – langdurig verzuimen. Het belangrijkste doel is het duurzaam hervatten van arbeid.
De interventie “Perspectief op Werk(en)” is gebaseerd op bewezen effectieve methodiek van TNO die al ruim 20 jaar wordt ingezet om langdurig werklozen te bewegen en activeren richting werk. De methodiek sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Fishbein en Ajzen, wat de basis vormt van de gedragsmatige visie op verzuim (gedragsmodel).

Lees meer…

Maatwerk

Organisatie ontwikkelingen en -doelstellingen, persoonlijke leerwensen en leerrendement dat zij dé uitgangspunten voor het samenstellen een maatwerkprogramma. Aan alle programma’s uit ons aanbod kunt u samen met uw collega’s deelnemen. Bel voor een intake gesprek met de consultant van de Falke & Verbaan Academie.

Lees meer…