F&V Congres; People Analytics
  • 25 jaar ervaring
  • Deelnemers per jaar: 9436
  • Top professionals

F&V Congres; People Analytics

Starten met People Analytics ja! Maar hoe…?

Gefaciliteerd door de alsmaar groeiende hoeveelheid beschikbare data, oftewel Big Data, proberen organisaties momenteel volop waardevolle inzichten uit de bijna oneindige hoeveelheid data te genereren. Een tijdje terug kopte het Financieel Dagblad: ‘Toekomstige HR-manager is datawetenschapper’. En inderdaad, menig HR-directeur voorspelt een veelbelovende toekomst voor People Analytics. Volgens steeds meer HR-denkers zal de opkomst van People Analytics de HR-functie zelfs fundamenteel doen veranderen. Niet verrassend dat veel organisatie de eerste stappen zetten in People Analytics. Overigens lang niet allemaal even succesvol… Hoog tijd daarom om nader kennis te maken met People Analytics.

Onder andere Dr. Sjoerd van den Heuvel en journalist Peter Olsthoorn nemen u tijdens interactieve sessies mee door de wondere wereld van People Analytics.

Dr. Sjoerd van den Heuvel

Dr. Sjoerd van den Heuvel is People Analytics lead en hogeschoolhoofddocent Arbeid & Organisatie aan Hogeschool Utrecht. Hij helpt organisaties bij het opzetten en uitvoeren van People Analytics activiteiten, en is een veel gevraagd spreker op nationale en internationale People Analytics congressen. Voor zijn werkzaamheden bij Hogeschool Utrecht werkte hij als senior management consultant bij Capgemini Consulting en PostNL, en als Universitair Docent bij de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Twente. Vanuit deze achtergrond begeeft hij zich in zijn onderzoek en onderwijs activiteiten continu op het grensvlak van wetenschap en de praktijk. Because that’s where the People Analytics magic happens!

Peter Olsthoorn

Peter Olsthoorn is freelance journalist die in alle landelijke kranten in Nederland soms publiceert, maar het meest schrijft voor Intermediair (www.intermediair.nl). Daarnaast verrichtte hij onderzoek naar Big Data voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en werkt aan een proefschrift over (alternatieven voor) de AVG.

block-Blended-Learning

Online leren

Ondanks de coronacrisis zijn wij er voor u. Om deze reden bieden we vanaf nu een deel van onze trainingen geheel online aan. Uiteraard wijken de online-trainingen inhoudelijk niet af ten opzichte van hetgeen u van ons gewend bent. De trainingen worden verdeeld over dagdelen zodat dit goed te combineren is met de overige ballen die u wellicht in de lucht moet houden.

Lees meer…

‘Gratis miniconferentie’
Wilt u een indruk krijgen van de opzet, inhoud en mogelijkheden van blended learning bij Falke & Verbaan meldt u dan hier aan.

Aanmelden

blended-learning

 

block-aanpak

Onze Aanpak

Binnen onze klassikale en blended learning programma’s staat uw (werk)praktijk centraal. Onze vakdocenten, trainers en acteurs zorgen voor bewustzijn, kennisoverdracht en het inslijpen van vaardigheden. Theorie wordt afgewisseld en gekoppeld aan zelf ingebrachte casuïstiek. Werkvormen, (voorbereidende)opdrachten en interventies wisselen elkaar af. Door onze online leeromgeving leert u tijd- en plaatsonafhankelijk. Onze unieke opleidingen volgt u via onze open inschrijving, of indien gewenst, samen met uw collega’s in een op maat gemaakt programma.